četvrtak, 13. prosinca 2012.

SUMRAK SAGA

Sumrak je romantično/fantastični/vampirski film. Knjgu je napisala američka književnica Stephenie Meyer. Sumrak saga sastoji se od 4 dijela: Sumrak, Mladi mjesec, Pomrčina, i Praskozorje (1. i 2. dio).
Film je režirala Catherine Hardwicke.
U isto vrijeme strašan i zanosan, Sumrak je prekrasna ljubavna priča za sve one koji su se oduvijek osjećali drugačijima, a nikad nisu vjerovali da bi netko savršen to mogao shvatiti kao vrlinu, i zavoljeti ih unatoč svemu što ih dijeli. Glavni glumci u ulozi Belle Swan i Edwarda Cullena su Kristen Stewart i Robert Pattinson.



- Radnja filma počinje kada se srednjoškolka Bella Swan pomirila s neizbježnim. Mora napustiti sunčani Phoenix u Arizoni i otići živjeti s ocem u Forks. Ali na Bellin užas, to kišovito mjestašce poznato je kao najolačnije u cijelim Sjedinjenim Američkim Državama. Da stvari budu još gore, u tom malome mjestu svatko svakog poznaje, pa Bella, koja nikad nije imala mnogo prijatelja i uvijek je cijenila samoću, sad mora svima pokazivati koliko je nespretna na tjelesnom i sramotiti se nesvjesticama kad ugleda najmanju kap krvi. Ali čini se da Edwardu Cullenu, najljepšem učeniku gimnazije Forks, jednom od četvero braće i sestara iz samotne obitelji o kojoj se malo zna, njezina nespretnost nimalo ne smeta. No ubrzo, Bella počinje shvaćati njegove nagle promjene raspoloženja, blijedu i ledenohladnu kožu, promjenu boje očiju i glas koji kao da potječe iz nekog davnog vremena... sve joj je to bilo potpuno neobjašnjivo. I tada shvati da Edwardova zagonetka leži u krvi. Ljudskoj krvi, njezinoj krvi, krvi zbog koje su Cullenovi nevjerojatno strašno drugačiji od ostalih stanovnika Forksa...

Nema komentara:

Objavi komentar